_DSC5537

Zaupati vase

Če pogledam nazaj, se še spomnim, kako me je včasih premetavalo – kot na razburkanem morju. Zdaj v eno smer, zdaj v drugo, s tempom vetra, ki ga je narekovala okolica in usmerjala moj korak. Velikokrat sem se, namesto da bi poslušala sebe, opirala na mnenja drugih. Na koncu koncev pa zagotovo drži, da v resnici samo jaz vem, kaj je dobro zame in samo ti veš, kaj je dobro zate. Naj nas izkušnje in titule drugih pri tem ne zavedejo.

Obstaja cel kup pričevanj, pravil in celo raziskav, ki nas včasih željo prepričati, da ni tako kot čutimo, da je za nas bolje, da naredimo nekaj, kar velja za večino ali nekaj kar morda sploh ni v skladu z našim počutjem in čutenjem. Zaupati v nekaj ali nekoga je tudi delovanje v skladu s pričakovanji nečesa ali nekoga drugega. A najpombneje je v vsakem trenutku izpolniti ali preseči lastna pričakovanja, tista, ki jih gojimo do sebe. Zelo pomembno je spoznanje, da je vsak izmed nas sam sebi najpomebnejši sopotnik na na tej poti življenja.

Zaupamo v poznano, v tisto, kar prihaja iz nam podobnega izvora. Včasih zaupamo nekomu ali nečemu, ker nas premamijo lepe besede ali bleščeča se embalaža. Upati si zaupati vase je tisti skriti element v formuli za uspeh. Zaupanje vase je prvi, edini in najpomembnejši osebni smerokaz pri čisto vsaki odločitvi. Slediti sebi, poslušati se in si zaupati je čisto posebno darilo, ki nam ga nihče drug ne more dati – poklonimo ga lahko samo sami sebi.


Photo: Igor Lennasi