Pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.sarawithtulips.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo https://www.sarawithtulips.com (v nadaljevanju »https://www.sarawithtulips.com« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«).

Uporabnik spletne trgovine je zavezan upoštevati navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani uporabnik soglaša, da je seznanjen s pogoji poslovanja in se strinja z njihovimi določbami.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika spletne strani zavezujoče.

Podatki podjetja

Naziv: SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p.

Naslov: Prušnikova 54, 1000 Ljubljana

Davčna številka: SI99197316

Matična številka: 6684742000

Številka poslovnega računa: SI56 0313 4100 0482 236 pri SKB

BIC koda: SKBASI2X

Telefonska številka: 040 / 866 562

E-pošta: hello@sarawithtulips.com

Splošno o sarawithtulips.com

Sarawithtulips.com je spletna stran, na kateri se izvaja predstavitev in spletna prodaja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih nista mogoča. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnihkoli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali za daljši čas, motile uporabo.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov),

– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

– način plačila in dostave,

– časovno veljavnost ponudbe,

– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Postopek nakupa

Za nakup v spletni trgovini ni potrebna predhodna registracija. Uporabnik nakup opravi preko naročniškega obrazca. Navedeni podaki morajo biti resnični in skrbno pregledani s strani uporabnika spletne trgovine. Preko elektronske pošte, ki jo uporabik poda v naročniškem obrazcu ponudnik kupcu pošlje potrdilo o prejemu naročila in predračun. Naročeno blago bo odposlano v najkrajšem možnem času po prejemu plačila.

Naročilo ne velja kot račun. Račun kupec prejme po pošti, skupaj s kupljenimi izdelki iz spletne trgovine.

Način plačila

Ponudnik omogoča način plačila z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (plačilo preko spletne banke oziroma po predračunu): kupec po elektronski pošti prejme predračun z vsemi potrebnimi podatki za plačilo. Rok plačila je 5 dni od dneva naročila. Če plačilo ni opravljeno v plačilnem roku, je naročilo preklicano, izdelki pa vrnjeni v prodajo.

Ponudnik kupcu po prejemu plačila izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene ne vsebujejo stroškov poštnine oz. dostave, ki se obračunajo dodatno. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot tudi za kupca. V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabniku omogočil odstop od nakupa in rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen izdelkov brez predhodne najave.

Dobavni rok

Dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi je 3-5 delovnih dni. V primeru, da ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, bo kupca o tem obvestil preko elektronske pošte.

Dostava in poštnina

Dostavo pošiljk za sarawithtulips.com opravlja Pošta Slovenije. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Navedbe glede dostavljanja pošiljk veljajo v notranjem prometu na območju Republike Slovenije.

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (na elektronski naslov hello@sarawithtulips.com ). Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Kupec mora blago vrniti prodajalcu v 30 dneh od datuma pisnega sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnjeno blago mora biti v nespremenjeni količini, nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži. Vrnjenim izdelkom mora biti priložen račun, osebni podatki in številka transakcijskega računa kupca, na katerega bo vrnjeno vplačilo. Vračilo vplačil bo izvedeno v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 30 dni od prejema pisnega sporočila o odstopu od pogodbe. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema.

Reklamacija ali napačno poslano blago in vračilo poškodovanih pošiljk

Ponudnik vse izdelke pred pošiljanjem skrbno pregleda in odpošlje nepoškodovane. V primeru, da kupec prejme napačno blago (napačne izdelke, napačno količino izdelkov, napačen motiv izdelkov) ali če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, lahko kupec izdelke reklamira in zahteva zamenjavo ali popravilo izdelka ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago reklamira v 14 dneh od datuma nakupa. O reklamaciji kupec obvesti ponudnika preko e-pošte (hello@sarawithtulips.com) ali fizične pošte (SAMSARA, Sara Sofija Lennasi, Prušnikova 54, 1000 Ljubljana). Kupec preko pisnega sporočila ponudniku pošlje svoje osebne podatke (ime in priimek ali naziv podjetja, naslov, poštno številko in kraj), podatke o izdelku in navede predmet reklamacije. Pisnemu obvestilu mora kupec priložiti račun (oziroma scan računa). V primeru prejema poškodovane pošiljke (manjkajoča vsebina, znaki odprtja pošiljke) mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ponudnika. Kupec mora v tem primeru izpolniti reklamacijski zapisnik, ki je podlaga za reševanje reklamacije.

Arhiviranje pogodb

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena na sedežu ponudnika. Za dostop do pogodbe kupec lahko pošlje pisni zahtevek na: hello@sarawithtulips.com

Komunikacija

Komunikacija, ki se vrši med ponudnikom in kupcem v elektronski obliki, se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Oglasna elektronska sporočila

Ponudnik bo z uporabnikom spletne trgovine stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, le če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila ponudnika morajo vsebovati naslednje določbe:

– jasno in nedvoumno morajo biti označena kot oglasna sporočila,

– njihov pošiljatelj mora biti jasno razviden,

– akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti označene kot takšne, prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

– jasno je predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, mora ponudnik izrecno spoštovati.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za pošiljanje informativnega gradiva, računov, ponudb in drugega materiala, ki je potreben za izvedbo naročila. Ponudnik bo dostavni službi zaupal uporabnikov naslov za dostavo in elektronski naslov ter telefonsko številko za obveščanje o dostavi. Ponudnik osebnih podatkov uporabnika spletne trgovine ne bo v nobenem primeru posredoval nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je tako določeno z zakonom ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost: vzpostaviti učinkoviti sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se kupec v primeru težav lahko poveže preko elektronske pošte ali telefonske številke. Pisne pritožbe ugovore ali druge zahtevke lahko uporabnik pošlje na elektronski naslov: hello@sarawithtulips.com    Ponudnik bo v 5 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva, po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani sarawithtulips.com. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe osvežiti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil dostop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Fotografije so lahko simbolične narave in ne zagotavljajo vedno lastnosti izdelka.

Varstvo podatkov mladoletnih oseb

Podjetje SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p. priporoča vsem staršem in skrbnikom, da svoje otroke naučijo odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnihkoli osebnih podatkov na spletne strani podjetja SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p. brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Podjetje SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p. ne bo nikoli zavestno zbiralo osebnih podatkov mladoletnih oseb ali jih kakorkoli uporabilo ali razkrilo tretji osebi brez njihovega dovoljenja.

Avtorska zaščita

Vsebina spletne trgovine; besedila, grafična podoba, fotografije, video posnetki in drugi vključeni elementi objavljeni na spletni strani: www.sarawithtulips.com so last podjetja SAMSARA, Sara Sofija Lennasi s.p., Prušnikova 54, 1000 Ljubljana. Vsebino je zato prepovedano razmnoževati, spreminjati, znova objavljati ali kopirati v komercialne namene ali za distribucijo brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja, ki s spletno stranjo www.sarawithtulips.com  upravlja.