_DSC5422

Nova jaz

Čas prav vse spremeni. V nekaterih ozirih modrejša, v nekaterih bolj spretna, še vedno pa ranljiva in željna novega in drugačnega. To sva jaz in ti, ki se včasih brezskrbno sprehajava in spet drugič komaj prebijava skozi vsak nov dan, jaz in ti, ki si deliva sedež na potovanju skozi čas. Na tej nepredvidljivi poti naju enkrat spreminjajo veliki dogodki, drugič pa zgolj malenkosti. Všeč mi je, ko vsake toliko pride tisti občutek, ko se sprehodiš skozi pretekla doživetja, v mislih premlevaš slike, zvoke in situacije in kmalu ugotoviš, da so se nekatere stvari skozi čas spremenile. Spremenil se je tvoj pogled in tvoja zrelost zdaj odpira možnost za pogled na ljudi in stvari iz novega zornega kota.

Ali ni fantastično, da na tem svetu, v tej zgodbi nikoli ne moremo uspešno opraviti vseh preizkusov in zaključiti z napredovanjem? Samo naprej in vedno višje nas peljejo spoznanja in odkritja. Včasih gremo naprej ob zvoku glasnih fanfar, včasih dosežke in presežke praznujemo in dojemamo v tišini.

Izjemen dosežek je, če tudi tebi morda že velikokrat uspe ugasniti vse negativne komentarje iz okolice in če znaš preklopiti na izjemne zgodbe s srečnim koncem. Zelo pomembno spoznanje je, da lahko izbereš svoje okolje, ljudi, ki te obdajajo, lahko izbrišeš in preobraziš neprijetne spomine, izbereš drugačne misli in spremljajoče občutke. Lahko odstraniš vse, kar ti ne odgovarja (več) in narediš prostor za novo, zaživiš na novo. Na naslednji postaji izstopiva, nova ti in nova jaz.


Photo: Igor Lennasi