_DSC5147

Srčne želje

Prepričana sem, da te je zgoraj povedano vsaj malo pritegnilo, ampak ne veš še čisto točno, kam merim. Prav tako pa sem tudi prepričana, da si se že znašla v tej zgodbi. Nekaj te navduši, zaigra na prave note, ravno s pravšnjo mero, da te navduši, da se lahko prepoznaš v zgodbi in se zaženeš v snovanje svoje ideje, v ustvarjanje, v predelovanje, v nove in nove miselne procese. Vse skupaj z eno samo veliko gorečo željo, da narediš nekaj dobrega zase in za druge, da vnovčiš svoje talente za novo veličastno dejanje. Nekje na poti pa pride do kratkega stika. Rečejo ti, da si narobe razumela ali pa se kar sama okriviš za nesporazum in prevzameš odgovornost drugih na svoja pleča. Najverjetneje pa je ta nesporazum preprosto posledica hotenj nekoga drugega, ki je na nek način izrabil tvoje prizadevanje za svoje namere. In neznansko pomembno je, da v vsaki taki situaciji ozavestiš, kdo je odgovoren za katere korake, namere in dosežene cilje. Bolj kot obračun z drugimi je pomemben obračun s samim seboj, pomembno je ozaveščanje svoje vpetosti v zgodbe, v katere smo se zavedno ali nezavedno vpletli. Sprejemanje odgovornosti za svoje početje, dejanja, odločitve in vse zadane cilje in izpeljane namere je neskončno velikega pomena. Tega se bomo prav vsi vsak dan bolj zavedali. Ko se bo prah puščavske nevihte nekega dne polegel, se bodo v luči puščavskega sonca zelo dobro videle vse barve, vse nianse in odtenki vsakega pobarvanega koščka.

Vse to ne delamo za druge, konec koncev ni del njihove, ampak naše zgodbe in zato je tako zelo pomembno, da se tudi na tak način osvobodimo in izpolnimo. Mogoče je ta hip pri tebi vse skupaj res še najbolj podobno neusmiljenemu viharju, ampak zaupaj, da za vsak dežjem vedno posije sonce, vsakemu viharju sledi faza brezveterja, izbruhu vulkana faza mirovanja.

In srčne želje? Te te bodo pripeljale na pravo pot, na prav vsakem področju življenja, dale ti bodo nov elan, tudi ko boš že tisočkrat zašla, boš vseeno zaupala, da bo že z naslednjim ovinkom spet zavila na pravo pot – pot do cilja. Srčne želje nam pomagajo na prav vsaki poti ohraniti veličastno namero, izpolniti vizijo, da ustvarimo vse najboljše, kar premoremo za boljši jutri. Ker nam v srcu prav nikoli ni vseeno za vse kar je bilo, kar je in za vse kar še sledi.


Photo: Igor Lennasi