cover

Ustvarjalnost je čudovita

Ustvarjalnost je izraz duše, ki se prelevi v nekaj izjemnega, privlačnega, zanimivega ali presenetljivega.

Ustvarjalnost ni samo naslikati lepo sliko, napisati v dno duše segajočo pesem, ni zgolj plesati in se umetniško izražati. Ustvarjalnost je lahko nekaj narediti na izviren način, biti sposoben, da nekaj narediš, uresničiš namero, dosežeš zastavljeno, predrugačiš poznano, zgradiš novo.

Vedno so me fascinirale rešitve, ideje, zamisli in konsktukti ljudi, od tistih velikih stvaritev do preprostih odličnih rešitev, ki pomagajo na poti skozi vsakdan. Včasih moramo biti super ustvarjalni, da prepričamo nekoga v neko stvar, na primer otroka zjutraj, naj se hitro obleče in obuje, stranko, ki tuhta in premleva, če bi se odločila za naš izdelek ali izdelek nekoga drugega, trafikantko, naj nam zamenja bankovec za drobiž. Ustvarjalnost je nekaj, kar imamo vsi, vsak na svojem področju, v neki določeni meri in smeri. Ustvarjalnost je tisto nekaj, kar že imamo v sebi in oplemenitimo z znanjem, izkušnjami, razmišljanjem, analizo in/ali čutenjem, je nekaj unikatnega, kar vsak nosi v sebi in iz česar izhaja, ko ustvarja velike in male izume, lepo, dobro, izjemno, šokantno. 

Ustvarjamo lahko velike ali majhne stvari, dobro ali slabo, z namero, da bomo prispevali nekaj uporabnega ali lepega, odmevnega ali intimnega. Ustvarjalnosti nam nihče ne more vzeti, vsak dan se prebuja v nas in premnogokrat jo zatremo in se vračamo k poznanim rešitvam, k nečemu, kar je splošno poznano in priznano. 

Ko si želimo več življenja, dogajanja, ognja in rasti, se moramo odpreti ustvarjalnosti. Moramo jo prebuditi in se ji prepustiti. Marsikaj spi znotraj nas in si ne upamo izraziti ali pa ne najdemo moči, da bi vse nabrano združili in delili, predstavili ali preprosto živeli.

Ustvarjalnost je ena najlepših lastnosti, ki jo imamo prav vsi in najlepše je, da smo na tem področju različni in se prav zato lahko čudovito dopolnjujemo, drug drugega s svojo ustvarjalnostjo navdušujemo in navdihujemo. Naj bo to inspiracija za to, da ne odlašaš več in se preprosto predaš edinstveni naravi ustvarjalnosti, ki te bo zagotovo popeljala na presenetljivo pot odkrivanja meja. Morda pa meja ustvarjalnosti sploh ni. Če je tako, kaj si želiš ustvariti?