cover-3

Tistim, ki verjamejo vate

Ko naletiš na izzive, za katere se zdi, da jih ni mogoče premostiti, je lepo imeti ob sebi nekoga, ki verjame vate.

Se spomniš tistega začetnega občutka, ko dobiš dobro idejo ali si na začetku vznemirljive poti? Takrat verjameš vase, imaš popoln zagon in veš, da lahko premagaš vse ovire, ki bi se morebiti znašle na tvoji poti. Poleg fantastične zamisli vidiš v vsem skupaj nek smisel, višji namen in svoje poslanstvo. Nič te ne more ustaviti!

Potem se pojavijo majhne dileme, mini zapleti, s katerimi zlahka opraviš. Entuziazem malo popusti, ni ti več tako udobno, ker se vse odvija zelo hitro in se spreminja – tako nenadnih in bistvenih sprememb ne maraš preveč. Nato se zdi, da se ovire na poti pojavljajo ena za drugo, nekaj je zaničevanja okolice, ignoriranja tvoje revolucionarne ideje, nihče ne vidi tako daleč naprej in ne prepozna izjemnosti ali doprinosa. Zdi se, da te življenje vedno bolj preizkuša in te sprašuje, če misliš resno, če si res tako zagnan/a kot prvi dan in se boš z lahkoto prebil/a čez vse prepreke.

Potem se te vedno bolj loteva nejevolja in zmanjkuje ti moči. Ljudje na tvoji poti te že skoraj prepričajo, da ni v tem, kar počneš nič zanimivega, dobrega, novega ali sploh pomembnega in počasi nehaš verjeti v svojo idejo, v svoje sposobnosti in nehaš verjeti vase. 

Včasih, ko nehaš verjeti vase, je ob sebi lepo imeti nekoga, ki to energijo “verjeti vase”, drži zate. Takrat je lepo imeti ob sebi nekoga, ki verjame vate vsaj tako močno, kot si ti verjel/a vase na začetku svoje poti, v trenutkih, ko te je obšla čudovita zamisel in te je prevzela magičnost sijajne ideje. Tistim, ki verjamejo vate, vame, v vse nas, našim prijateljem, družini, neznancem, ki prepoznajo pomembnost naših idej in nam jih življenje pokloni na naši poti: velik hvala. Hvala, da ste motivatorji, prijatelji, podporniki, gorivo, elan in poMoč v kreaciji velikih zgodb. Ko verjamemo ne le vase, ampak tudi v druge srčne ljudi, ki nas obkrožajo, smo sklenili krog, ki povezuje dobro, izjemno in vse najboljše. Hvala, ker verjameš v izjemnost talentiranih posameznikov, ki te obdajajo in skupaj s teboj ustvarajajo še lepši in boljši jutri.