Naslovna-2

So igračke in so Igračke

Vsak dan se spotikam ob njih in vsakič, ko po nekem čudnem spletu okoliščin v naši zbirki pristane spet nov kos plastike, kričečih barv, z nepremišljeno obliko, grdimi motivi in strašljivimi obrazi, se sprašujem, kako se je to spet zgodilo. 

Oblikovalec igračk se mi zdi izjemno kul naziv, ki si ga zasluži samo čisto pravi umetnik, ki poskrbi, da je otroku ob igri z izdelano igračo prijetno. Igračke, ki so popolnoma neosebno izdelane na neskončno dolgih tekočih trakovih oddajajo neko neprijetno energijo in me vedno znova odbijajo. Igračke s čudnimi vonjavami iz misterioznih materialov, ki niso nikjer omenjeni pri nas doma takoj zavržemo. Z možem nisva naklonjena kopičenju materiala in vedno izbereva manj, prednost pa dava kakovosti. Tudi če ste, kot midva in otrokom kupite igračo samo ob nekih posebnih priložnostih, ste verjetno opazili, da se igrače kljub temu pri vas doma kopičijo. Kakovostne igračke, ki jih bosta moja otroka prerasla bomo dali naprej. Saj veste igračke, s katerimi se ne igramo in jih ne delimo, so žalostne igračke.  

Pri nakupu igrače se mi zdi bistvenega pomena, da ta otroku prinaša nekaj dobrega, pozitivno izkušnjo, možnost za napredek, za razvoj nove veščine. Kakovostni materiali in možnost dolgotrajne uporabe so zame poleg premišljenega dizajna bistvenega pomena. Zelo kmalu po rojstvu otroka, najbolje pa že prej, si je dobro izoblikovati željo, kakšne igrače želim za svojega otroka. Sama sem kmalu dala največjo prednost igračam, ki omogočajo aktivno igro, torej spodbujajo telesno aktivnost skozi igro, igračam, ki omogočajo ustvarjalnost in svobodno izražanje ter učenje. Pri učenju sama povsem enakovredno spodbujam spoznavanje številk, črk, narave na eni strani ter razumevanje pomena medsebojne komunikacije, prepoznavanja lastnih čustev in čustev okolice, razvijanje čustvene inteligence in lastne osebnosti s pozitivno vzpodbudo na drugi strani. Na fotkah so ujeti utrinki z naših potepanj s čudovitimi igračkami Kinderfeets, ki so izdelane iz naravnih materialov. Celotna filozofija te blagovne znamke je ustvariti otrokom in okolju prijazne igračke, prav vsak proces deluje v skladu z željo, da poskrbimo za naše okolje in boljši jutri za naše otroke. Posebej cenim, da si blagovna znamka prizadeva pri pakiranju svojih izdelkov uporabiti minimalno potrebno količino embalaže. Te smo sicer vse pogosteje vajeni v resnično pretiranih količinah.  

Kinderfeets igračke so na voljo tukaj.


Photo: Igor Lennasi