cover

Obzorje novih priložnosti

Kakor sonce na obzorju, ki sveti na vsak nov dan, tako življenje vsak trenutek ponuja nove in sveže priložnosti za korak naprej, v pravo smer, tja, kamor nas vodi srce.

Včasih do kakšne zamujene prilike, nenavadnega preobrata ali nekega daljšega stanja, ki nam ni najbolj po godu, gojimo neko tiho prepričanje, da je tako pač bilo ali je in je verjetno tako že prav in bo zagotovo prišla neka nova priložnost, ki bo ponudila možnost za spremembo na bolje. Zagotovo. 

Ta priložnost ni prazničen trenutek, prestop v novo leto, skrivnosten rešitelj, zadetek na loteriji ali kakšna druga nevsakdanja situacija, presenetljiv dogodek, izstopajoča oseba. Priložnost za novo priložnost je vsakdanji trenutek, običajen moment, ko srkaš kavo, neseš nakupljeno sadje in zelenjavo s tržnice, ko otroku zavezuješ čevlje ali listaš revijo, ko čakaš pri frizerju. Nenadoma te nekaj prešine in uzreš, da si v okoliščinah, ki ti omogočajo napredek, korak naprej in so zate ugodne. Priložnost pa vidiš šele, ko si pripravljen/a nanjo. 

Videti priložnost je kot imeti dobro idejo. Zaenkrat je samo v belem oblačku nad teboj, kot nekaj neoprijemljivega, kot lepa misel, ki ti greje srce. Šele ko zbereš pogum in moč, da jo začneš spreminjati v nekaj, kar bo postalo otipljivo, veliko, koristno in bo prinašalo pozitivno spremembo, šele takrat ta priložnost zaživi kot ideja, ki se skozi narisan načrt ali napisano knjigo prelije v materialno. 

Priložnost ustvariti nekaj velikega, novega, svežega, dolgo iskanega, pričakovanega, drugačnega in pri tem ali skozi to tudi sebe spremeniti na način, da predrugačiš svoje misli, poglede na izkustva, odnose, čutna dojemanja in odzivanja, je nekaj najlepšega in najmočnejšega, kar se ti lahko v življenju zgodi. 

Življenje je priložnost, da živimo na najboljši možen način – v miru, sreči, veselju in ljubezni. Ne zamudi naslednje priložnosti, ki ti jo življenje ponudi.