cover

Moj prostor pod soncem

Valovi morja, galebi v daljavi, nežen veter in glasovi ljudi v ozadju. To je samo moj prostor pod soncem – čudovita obala, posuta z belimi kamenčki in vedno obsijana s soncem.

Pred leti mi je v izzivov polnih momentih ob strani stala topla oseba, ki me je naučila, kako se v trenutkih tesnobe odmakniti v svoj prostor. Kjekrkoli in kadarkoli si ta prostor lahko prikličem. Slišim valove, ptice in vrvež ljudi, vonjam morje in čutim sončne žarke, kako mi grejejo vsak kotiček gole kože.

Ko je okrog nas zbranih preveč mnenj, kako bi nekaj moralo biti, ko vsi in mi za počez od sebe pričakujemo preveč in nemogoče, ko se vse skupaj zdi neobvladljivo in nevzdržno, se lahko umaknemo v svoj prostor pod soncem. Vsak ga (lahko) ima. To je nam ljub kraj, trenutek ali prostor, kjer smo se in se počutimo dobro, kjer smo mirni in lahko trezno razmišljamo. To ni pobeg, je le trenutek za postanek in počitek, za hitro nabiranje moči, za povezovanje s samim seboj, s svojimi občutki in željami.

Včasih se je v poplavi vsega težko slišati. Pogosto je toliko želja, mnenj in hotenj, da je droben glas v nas preslišan, celo mi sami ga ne slišimo. Pobegniti iz določene situacije je najlažje oziroma na dolgi rok najtežje, saj se ponavadi v iste okoliščine vračamo, dokler jih ne razrešimo. A vsaj za trenutek je pobeg najlažja izbira, ki hipoma prinese nek občutek olajšanja. Namesto zbežati iz situacije, se je boljše umakniti v svoj prostor pod soncem in si tam za trenutek nabrati moči in se nato vrniti v situacijo samo in narediti korak, ki je v skladu z našim čutenjem in vodi točno tja, kamor si želimo.Tako se v trenutkih nelagodja, tesnobe in obupa umaknem v moj zaliv, ki ima vonj po morju in močnem espressu. Tako se v momentih, ko imam vsega čez glavo teleportiram tja, ker tam vedno sije sonce in tam vedno najdem čas, da si prisluhnem. Vsak ga ima – svoj edinstven prostor pod soncem, ki navdihuje, pomirja in prikliče na dan vse tisto, kar prepogosto nočemo videti, slišati ali sprejeti. Naj tudi tebi prinese največja spoznanja, sproščenost, mir in navdih za igrivo in ljubezni polno življenje.