_DSC7730-SQ

Brez načrtov

Kdaj ste bili nazadnje čisto brez načrtov? Biti brez načrtov je biti brez pričakovanj in to je neprecenljiv občutek, ki osvobaja telo in dušo. Vsakodnevna rutina lahko ponuja občutek navidezne varnosti, veliki načrti za jutri in prihodnost nas spodbujajo, da vedno znova iz sebe iztisnemo zadnje moči, tudi takrat, ko smo v resnici preutrujeni. Vedno novi opravki, ki se pojavljajo na tedenskih in mesečnih spiskih, nas bremenijo in praznijo, saj se zavedamo, da so to zgolj to-do-ji, ki jih opravimo in se nato kmalu spet ponovijo. Da se ti na vrtiljaku ne zvrti, je pomembno, da še pravi trenutek izstopiš.

Spustiti strah pred prihodnostjo, spustiti visoko zastavljene cilje, ki so včasih tudi previsoki

Prenehati pričakovati vse najslabše in vse najboljše je težko. Nekaj so nas naučili, nekaj smo pridobili. Pri načrtovanjih in pričakovanjih pa prav vsi radi pretiravamo. Velikokrat je vse čisto in samo črno ali čisto in samo belo. Najti pravo ravnovesje je prava umetnost, ki zahteva močno vizijo, trdno voljo in veliko mero predanosti.

O čem pa ti razmišljaš ob skodelici kave?

Ona je rekla, ni tako mislil, vem, kaj je bilo v resnici mišljeno, vse, kar prihaja, bo slabo, jutri moram, zakaj še nisem, hočem, tega nočem, zakaj pa bi, če ne bom … 

Pusti astrološko napoved, sosedovo travo, zapri svoj planer in ugasni mode “control freak”. Spusti in se prepusti trenutku tukaj in zdaj, naravnaj svoj kompas in vsrkaj čarobnost danega trenutka, kjerkoli že si.

Ker šele, ko se prepustimo in osvobodimo, smo odprti za vse najboljše in lahko pričakujemo samo najlepše.


Photo: Igor Lennasi